Nyheter MDTV Forum Om Doner

Ånden er ute av flaska - en mediekritikk


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/08/anden-er-ute-av-flaska-en-mediekritikk/

Av Trond Andresen. Det terpes i mediene for tida. Alle gjentar seg til døde når det gjelder «den grufulle terroraksjonen». Side opp og side ned. Har noen i mediene tenkt over følgende: – I hvilken grad har de sjøl – gjennom sin langvarige ensidighet, sin sensur, sin nedlatende og sjølgode moralisme, sin løping i flokk…


#2

Ytringsfrihet, informasjonsfrihet og trykkefrihet er grunnelementer i vårt demokrati, og pressen har et spesielt ansvar for at ulike syn kommer til uttrykk.

Og, her svikter redaktørene og journalistene, nesten på daglig basis, såpass grovt at man begynner å tvile på at det finnes en fri og uavhengig presse i Norge.

Pressen i Norge er også raskt ute med å demonisere de stakkars sjelene som “banner i kirka”, kraftfulle ord og uttrykk som innvandrer-fiendtlig, islam-fiendtlig og antisemitt brukes for å skade og ufarliggjøre meningsmotstandere, og pressen fungerer dermed som en offentlig gapestokk.

Men, hovedansvaret for problemene i Norge ligger hos politikerne.


#3

Det er kjipt når man mister 4 år med meme-dokumentasjon når det bittelille forumet man har på 8chan, forsvinner fordi sensuristene skal ha /pol/ forumet. Jeg vet ikke hvor stor /pol/ var men andre forum var større, så kanskje 20% av trafikken.

Jeg har fått slettet for mye til å bry meg veldig, men at dette lager hat hos mange, kan man ikke nekte på.

Man kan klage på at det er slik, men da klaging fra de onde gjør at de gode mener de gjør rett, så er det bedre utnytte seg av at de gode ikke kan snakke om temaer og behøver sensur. Eksempelvis så er Streissand-effekten sann, så om man taper hvert sensur-slag, så vinner man krigen, da folk er interessert i å vite hva som slettes, og oppsøker informasjonen.

Det er også et mål for oss å tvinge alle til å måtte vite alt, da selv anti-rasister vil måtte vite om stereotyper er sanne eller falske, slik at de unngår å si noe rasistisk som gjør at de kan miste jobben. Man serverer eksempelvis ikke bananer til afrikanere, men til nordmenn er det greit.


#4

Journalistene, da de tar rotta på enhver politiker som forsøker å gjøre rett, og det er også i hovedsak journalister som jobber for deplatforming og sensur. Det er vel oftest journalister som tar kontakt med politikere, og får de til å fremføre sensur-budskapet, men de kunne valgt noen som var i mot sensuren for artikkelen sin, men det gjør de ikke, og da ligger ansvaret hos dem.

Ingen journalist har noen gang spurt meg om noe, men om jeg skulle si at jeg angrer, så vil de alle komme i flokk.


#5

Det er forskjell mellom det juridiske ansvaret hos en redaktør av et nettsted, og eier av en plattform. Det er dette IG Metall ønsker å få avklart.


#6

Riktig nok, men det er bare om man kan få sensur til å koste mer enn det smaker, at de vil gi seg.


#7

Det var det jeg alltid sa til mine “velgere”, da jeg var tillitsvalgt :wink:


#8

Hvis du sier at du angrer, da vil det si at du skammer deg, og skamminger er godt stoff. Ikke noe er så herlig å se for DSAK (Den Snakkende Akademiske Elite), som en skamming som ydmykt kryper til korset.


#9

Og når de er ferdig med deg, så er man ikke tilgitt alikevel, men nå har man fremmedgjort sine tidligere venner. En utrolig dum strategi egentlig, da det gjør det poengløst å bli avhopper. Det beste er å si velkommen til avhoppere, være fornøyd for at man har blitt en til, og la tidligere synder ligge.