Nyheter MDTV Forum Om Doner

«Amazon-modellen» er kjernen i EUs sosial dumping-syndrom


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/03/amazon-modellen-er-kjernen-i-eus-sosial-dumping-syndrom/

Av Halvor Fjermeros Oppløsninga av europeisk arbeidslivsstandard er tydeligst i online-sektoren. Honnør til Klassekampen som har gitt innsyn i «Brave New Amazon World». Jeg besøkte et slikt senter i Bad Hersfeld under en streik for tariffavtale i 2013. Arbeiderne er fortsatt uten avtale, og Jeff Bezos får alt han peker på, overalt i EU. Etter at EU-krisa satte inn for snart…


#2

Lisboa traktaten fra 2009 sier at markedsliberalisme skal være basis for EUs fundament, noe vi kan se fra denne reportasjen. Som vi kan se fra Amazon’s distribusjonsentere i Europa, som bla i Storbritannia og Tyskland, har altså de ansatte blitt biologiske roboter, for partiene som kaller seg arbeiderpartier i Europa har alle som en gått inn for fullt EU medlemskap som tillater slike forhold for ansatte, og protesterer ikke på behandlingen av Amazon’s slaver. Da skulle en kunne forlange at disse såkalte arbeiderpartiene skifter navn, for å representere arbeiderklassen gjør de ikke lenger.

Det hadde vært interessant å få høre en reaksjon på disse forholdene fra AP, som feks fra Støre og Barth Eide som begge er tilhengere av fullt EU medlemskap. En uttalelse fra regjeringspartiene skulle vel være overflødig, de er utmerket klar over at det er slik det blir spesielt for arbeiderklassen med Norge fullt implementert i EU.