Nyheter MDTV Forum Om Doner

Amazon invaderer Skandinavia

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/08/amazon-invaderer-skandinavia/

Den fagforeningsfiendtlige e-handelsgiganten Amazon slår seg til i Eskilstuna i Sverige. Dette er nå bekreftet, skriver avisa Proletären. Av Artur Szandrowski, Proletären. Det är nu bekräftat att det amerikanska e-handelsbolaget Amazon kommer att etablera sig i Sverige. Logistikföretaget Kuehne Nagel får i uppdrag att sköta nätjättens nya lager i Eskilstuna. – Jag kan bekräfta att…

5 Likes

Det er den samme globale storkapitalen som virker på alle kontinenter, de har gått raskt og brutalt frem i USA, Sør-Amerika, Asia og Afrika, men her i Europas velferdsstater har de gått frem langsommere, med små skritt så befolkningene ikke skal bli for alarmerte for deres neo-liberale markedsøkonomi.

Men resultatet til slutt blir det samme, at verden til slutt blir en frihandelssone styrt av kapitallovene. Kapitalens lov nummer to er fri flyt av billigste tilgjengelige arbeidskraft, som tilsidesetter alle sosiale rettigheter som arbeiderbevegelsen har kjempet seg til de siste 150 årene, og som også gjelder for lavere middelklasse. Alt styres til laveste lønn og dårligste betingelser.

Storkapitalen har med stor suksess fra 60-tallet infiltrert de store arbeiderpartiene, lands-organisasjonene og de store fagforeningene og passivisert dem. Og protestene mot Amazons “sweatshops” i Europa har vært halvhjertet. Får Amazon etablere seg i Skandinavia vil det etterhvert bli som vi nå ser på kontinentet. Skandinavia skal integreres i den samme frihandelssonen som resten av verden, for kapitalen skal ikke ha lavere avkastning her på grunn av et nasjonalt regulert arbeidsmarked som beskytter landets arbeidstakere.

4 Likes

Det er ikke slike arbeidsplasser vi ønsker i Norge. Betaling etter hvor fort du jobber. Du blit gjerne associate og ikke ansatt. Norske media og politikere logret for Bezos da han var på ferie i Norge for noen år siden. Kunne dwt bli arbeidsplasser her? Nei takk. Se den glimrende og tragiske filmen til Ken Loach om slike tilstander «Sorry we missed you».

1 Like

De nye mobilentelefonenerne er idag en rask dator der søkemotorer er alt bedre. Mennesker blir også alt mer digitaliserte og coronaviruset eskalerer den betende endringen. Den fysiske avstanden mellom aktørene blir null og giganter som Amazon har en meget lys framtid i Norge og Sverige. Og om litt så er alt helautomatisert…

There’s class warfare, all right, but it’s my class, the rich class, that’s making war, and we’re winning.

Warren Buffett

Før i tiden så trengte de få de mange for å ha tilgang til arbeidskraft. Idag så har globalisering og automatiseringer endret den koblingen mellom de få og de mange. En problemstilling som mange har purrat om men den store debatten er ikke til stede.

2 Likes

Man føler seg makteløs. Om folk flest visste hvordan verden var styrt, hadde de også reagert på en helt annen måte. Jeg påstår ikke at jeg vet alt selv, men jeg vet i det minste at politikerne har mindre og mindre makt, at det er den globale storkapitalen som egentlig sitter med makta. Imens hisser folk seg opp over folk på handletur i Sverige, studenter som koser seg i parker, de krangler om idiotiske symbolsaker. Hva kan gjøres egentlig? Steigan gjør en viktig jobb med folkeopplysning, men hvor mange når det ut til? Hjelper ikke at han saboteres av folk som Borgersrud heller.

4 Likes

Jeg tviler på at Amazon kan ture fram på samme måte i Sverige som USA.

Amazon må selvsagt forholde seg til lokale lover og regler på samme måte som andre arbeidsgivere. Ser at vi muligens har en interessant kulturkræsj i vente.

Han må vel forvente seg litt motstand fra “coperate venstresie”.

2 Likes

"Leaked internal documents from Amazon-owned Whole Foods reveal the company rates their stores using a “diversity index” and determined the threat of unionization is “higher” at stores with “lower diversity.”

https://archive.fo/1khJw

Multikulturen står sterkt i Sverige og Eskilstuna er vel omtrent hver 3, snart hver 2 person fra en kulturfremmed opprinnelse.

Jeg tror det når jeg ser det, at feite og tafatte sosialdemokrater greier å få til en skikkelig fagforeningsavtale med Amazon

3 Likes

Genialt: De store gutta etablerer seg når de små ligger med brukket rygg. Snart er hele verdens handel og industri underlagt noen få store. Selv frisøren på hjørnet er underlagt et eller annet franchise.

4 Likes

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.