Nyheter MDTV Forum Om Doner

2021: En varslet katastrofe

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/12/2021-en-varslet-katastrofe/

Neste år kan komme til å bli katastrofalt, sa sjefen for World Food Programme (WFP) David Beasley til en konferanse i FN-regi 4. desember 2020. Koronatiltakene vil føre til en 40 prosent økning i antallet mennesker som trenger humanitær hjelp, sa han. Beasley sier at 2021 ser ut til å kunne bli det mest katastrofale…

5 Likes

Nedgangen i matproduksjonen skyldes nedstengningene, småbøndene får ikke maten frem til markedene, og de store gårdsbrukene som leverer til storsamfunnene får ikke levert når nedstengningene stenger supermarkeder, byer og skoler.

Systemene for lagring og distribusjon av mat som ikke kan selges har ikke vært forberedt for korona-krisen, og mye av mat som vestlige storgårder har produsert har blitt destruert istedet for å ha blitt distribuert dit hvor det er matmangel.

Det mangler ikke på ressurser til å gjøre dette, storfinansen har aldri hatt mer kapitalreserver enn under deres konstruerte korona-krise. Transport av mat fra der det er overskudd til dit det er sult koster en bagatell sammenlignet med de pengesummene bankkartellene og de ultrarike har tjent på krisen.

Det svært alvorlige er at matproduksjonen har vært stoppet i lang tid i mange land, og mange småbønder har ikke penger til å starte matproduksjonen igjen når de ikke har fått inntekter salg av maten i flere måneder.

Samtidig så spekulerer de store “Big Ag” selskapene i situasjonen, og land som Filippinene må importere mat til høyere priser, og må låne fra IMF og WB til matimport.

Lite penger tilgjengelig for de fattige landene spesielt, men det er vekslepenger for storkapitalen å gi småbøndene i fattige land de de trenger for å starte opp matproduksjonen igjen. Blir det sultkatastrofe i mange land blir det en påført katastrofe som storkapitalen er hundre prosent ansvarlig for.

5 Likes

Den som kontrollerer maten kontrollerer også menneskene. Mayer Rothchilds.

Når FN tar over all mat i verden så er det ingen som protesterer lenger, klager du så blir det heller ikke brød og du dør.

Allerede da Codex Alimentarius ble innført i verden så tok de et kjempe jafs med total kontroll over verdens matvareforsyninger.

Ice Age Farmer e en utrolig bra kanal å følge om du ønsker å følge den globale hungersnøden og millionene som dør minutt for minutt.

1 Like

98% av proteinet i norsk kraftfor er importert og soya fra Sør-Amerika utgjør en stor del av det. Den dagen brasilianeren trekker på skuldrene og sier at det er tomt, blir vi lange i maska. Vi vil bli sultne ganske fort også, for Norge har ikke beredskapslager med mat.
Dette kan bli interessant.

1 Like

Brasil er allerede begynt å importere soya fra USA så det kan bli artig, målet er at det er kun myndighetene som skal dele ut mat, klager du på NWO så blir det heller ingen brød.

Men tror kanskje ikke det blir så ille her i Norge ettersom svært mange av oss kan dyrke maten selv eller ta en fiskestang og hale inn noe middag.

Men veldig interessant ja, skal bli spennende å følge det globale hungersnød prosjektet deres fremover.

Det er ingen fra den kontrollerte pressen som nevner mega krisen med et ord, kun frie medier som DN, Steigan osv …

2 Likes

Jeg kan være enig i at vi behøver beredskapslagre, men det er ikke Norge eller den industrielle delen av verden som vil sulte om mateksportørene produserer litt mindre, da vi bare vil betale litt mer, slik at Afrika og andre fattige importland presses ut av markedet.

Det er også verdt å poste verdens viktigste graf for n-te gang, da det er utelatelsesløgn på linje med MSM å skylde matvaremangel på korona. Korona kan godt være den utløsende (proksimate) årsaken, men den ultimate årsaken er dette:
Worlds-most-important-graph-2017

1 Like

Det er et lite problem: Det er ikke nok å spavende plena og tro at det vokser grønnsaker der.
Du trenger såvarer, settepoteter, gjødsel og kompetanse også.
Ei mosegrodd plen er stort sett tom for næring og det vil ta to-tre år med opparbeiding av matjord før du begynner å få mer enn pygmegrønnsaker.
Og så var det frø. Hvis alle stormer inn på Plantasjen for å kjøpe frø, rekker lageret bare til de 50 første.
Hvis du skal holde familien forsynt over vinteren fra egen hage, må du opparbeide 200m2 og du må ha noen frøposer for å fylle hagen…
Hvis du er seriøst interessert, kan denne karen hjelpe deg med frø, men akkurat nå er han tom.

4 Likes

Nå er det bare 10% av verdens matvareproduksjon som selges på eksportmarkedet, så det kan hende det skal mer enn penger til for at et lite land i utkanten av de store alliansene rekker opp til disken.
Jeg registrerer klokketro på at vi kan kjøpe oss ut av alle kriser, men det forutsetter at noen vil selge oss løsninger.

2 Likes

Nei. Den rike delen av verdenen vil ikke oppleve virkelig matmangel før de fattige landene allerede er presset ut av markedet. Om vi skulle komme dit at vi ikke får kjøpe noe av USAs matvareoverskudd i tilfellet eksportforbud fra Sør-Amerika, så kan vi også melde oss ut av NATO i bytte for russisk import.

I en krise så kan vi til og med spise dyreforet i steden for å omgjøre det til kjøtt, så direkte sult er ikke trusselen for de rike landene.

1 Like

Javel. Er det NATO motstander Jens som skal stå for den prosessen?

1222b0ba-a0f0-4648-8d09-5487dc2611de

2 Likes

Om USA ikke vil selge av sitt matvareoverskudd og befolkningen i Norge er sultne, så forsvinner nok NATO-støtten som dugg for solen. Danmark er også en eksportnasjon, og vi kan nok forvente oss hjelp fra den retningen om prisene også er høye.

Når det gjelder Jensemann, så tror jeg han var kontrollert opposisjon i “ungdommen”.

1 Like

Du har trua, det skal du ha.
Nå er det dyrefôr vi importerer mest av, så hvis du absolutt vil spise det er du like langt. Det eneste spisbare dyreforet vi produserer i Norge er karbohydrater i form av bygg. Blir litt vassgraut på deling i det minste.
En del kyr kan gå over til rein grasdiett, bortsett fra at designerkyrne som står i fjøset i dag er konstruert for å spise kraftfor.
Hvis det er så enkelt som å dyrke mat i hagen og fiske litt for å holde seg mett, hvorfor klaga folk under krigen over at de var sultne og feilernærte?
Ligger vi bedre an i løypa idag, etter tiår med massiv sentralisering, mekanisert jordbruk og nedbygging av matjord?

1 Like

Det er konspiranoia å tro at korona vil skape matmangel i Norge, og jeg har sagt mange ganger at vi bør ha nødlagre. Å kjøpe inn nok ris, korn og søya så hele befolkningen har nok mat til et år vil nok ikke koste så mange hundrelapper i året per person, så det burde definitivt blitt gjort.

Men importforet kan mette munner, og det er ikke dødelig for det store flertallet å være veganer for en kort tid.

Nå snakker du om en en fullstendig kollaps av verdenshandelen og det vil nok bare skje om den kalde krigen mot Kina blir en skarp krig. Tyskland, Danmark og Nederland må ha olje de ikke får på verdensmarkedet ved en totalkollaps, så å bytte olje og gass mot mat vil nok hele tiden være mulig om vi ikke blir okkupert av Russland, EU eller USA.

Når det gjelder det mekaniserte jordbruket, så er det ikke slik at alt går i stykker den første dagen, så ved å plyndre deler fra noe man ikke har deler til, så vil andre maskiner kunne vedlikeholdes en god del år.

2 Likes

Absolutt ikke. Litt mer tørke i Brasil, så vil vi merke det i butikkhyllene.
Du trenger ikke noen samfunnskollaps for å skape matmangel. Det er bare å redusere matproduksjonen og det har mange land jobba iherdig for å få til det siste halvåret.
Norge flyter på egen avling til februar. Da vil importbehovet komme til syne og vi får se i praksis hvordan vi ligger an.
Vi får trøste oss med at butikkene vil bli oversvømt av billig laks hvis det blir stopp i soyaleveransene. Når det er slutt på laksen har vi alltids vassgrauten å falle tilbake på. Det tok ikke lang tid før folk jubla over å få lov til å gå med munnbind. Vi vil nok høre vassgrautjubel ganske fort når Erna begynner å snakke om vassgrautdugnad og kanskje gråter en skvett på TV.

5 Likes

Tusen takk for det Enebak :slight_smile:

Jeg har selv skrevet en rekke artikler de senere år om hvordan man skal overleve den kommende elendigheten :slight_smile:

Du kan hoppe over innledningen her og gå rett til : Lag ditt eget beredskapslager for mat, vann, varme og medisiner-nå!

Det er som de eldre Hopiene sier, Den som ikke evner å omstille seg til å leve på gamlemåten i pakt med naturen vil mest sannsynlig ikke klare seg.

Hvis det er tilfelle må det være fordi Kina har ilagt straffetoll på am. soya og kjøper brasiliansk i stedet. Dermed klarer ikke Brasil å produsere nok.

1 Like

I den rike delen av verden så, da produsenter vil selge til høystbydende
Jeg tror du egentlig vet at det er de fattige landene som får svi om det skulle bli matmangel i verden, men at du på typisk venstrevis lager de fattiges problemer til våre problemer i propagandaøyemed for at vi skal bry oss, slik som vannmelonene som påstår plast i naturen er et problem i Norge, når dette igjen er tredjeverdenproblematikk.

Når dette er nivået på en tidligere redaktør, så er det ikke rart at folk ikke lengre tror på hva journalistene sier.

Ganske likt som når russerne importerte hvite-russisk laks, mao.Langt flere nasjoner kunne produsert mere soya (og mais) om prisene gikk opp, men når USA subsidierer sin produksjon så de har et massivt matoverskudd og Sør-Amerika har mer enn nok billig arbeidskraft, så lønner det seg ikke.

1 Like
2 Likes

Og der fikk vi en illustrasjon på hvordan vannmelonene gjør hva som er et kjempeproblem i de fattige landene, til et kjempeproblem i Norge av propagandaårsaker.
rivers

1 Like

Nå er det faktisk her vi bor. Så dette burde være relevant for alle som ikke lever i sin egen boble.

2 Likes